Néma főhajtás az orosz nagykövetségnél
Alapítványunk 2015. december 8-án néma gyásszal és főhajtással rótta le tiszteletét az Egyiptomi légtérben történt légi katasztrófa civil áldozataira és a hősi halált halt pilótára emlékezve.

Tiszteletünket kifejezve, valamint a terrorizmus ellen folytatott küzdelmet megköszönve szervezetünk különböző hungaricumokat nyújtott át a követség munkatársainak. A Piros Fehér Zöld Alapítvány képviseletében Szita János és Lőrincz Péter helyezte el a megemlékezés, illetve a részvétnyilvánítás koszorúit.

Az eseményt követően alapítványunk meghívást kapott az Oroszországi népi diplomácia 90-ik évfordulója elnevezésű zártkörű diplomáciai rendezvényre, valamint a Magyar–Orosz Baráti Társaság fennállásának 70-ik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésre. A köszöntőt, valamint a történelmi visszaemlékezést követően színvonalas kulturális programok színesítették az estet, többek között orosz opera művészeknek és a magyar HunKun táncegyüttesnek tapsolhattunk.

A programot követő állófogadáson az orosz-magyar baráti kapcsolat szélesítésének jegyében rengeteg meghívást kaptunk a vendéglátóink által szervezendő eseményekre.