Az első közös karácsony a mosdósi gyermekosztály betegeivel.
A közösség ereje hajtja az angyalok szárnyait. 25 éve nem volt ilyen karácsony Mosdóson.

Gyerekmosoly, örömkönnyek, hálás tekintetek ajándékok. Mindez jól elfért a majd 5 méteres fa alatt. Otthonná képes tenni akár egy napra is a karácsony szelleme a kórház falait? Én azt hiszem igen, lehet magam sem gondolnám így ha nem a saját karomon érzem a libabőrös izgatottságot. Több mint 50 doboz ajándék került a fa alá lázas készülődés ünnepi műsor. Öregek és gyerekek egymás mellett. A közösség Mosdósért elérte, hogy egy felkiáltó jel kerüljön a városka neve mögé és mindenki felfigyeljen a rohanó hétköznapok szürkeségében a gyerekosztály lakóira. Nem mindennapi dolog, hogy ennyien megmozdultak Somogy ország szívében. Ez volt az első Piros Fehér Zöld karácsony. Az elmúlt hetek folyamán katonák festettek fát díszítettek az alapítvánnyal együtt fadíszeket és ajándékokat, adományokat gyűjtöttek. Már nem emlékszem ki és miért kérdezte tőlem de a kérdés megütött egy pillanatra hátra hőköltem és nem értettem: Mennyibe kerülnek az átadott ajándékok? - hangzott a kérdés. Erre azt feleltem-ha itt körülnézek és ezeket a szemeket és mosolygó arcokat látom úgy érzem felbecsülhetetlen az értéke. Az ajándékok átadását gyerekműsor, az egyetem gyógypedagógiai karának képviselői, és a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakiskola 1/13 első éves gyakorló ápoló tanulóinak műsora színesítette és tette varázslatossá azt a napot Mosdóson amikor a kórház falai egy pillanatra az otthon melegét árasztották és egy pillanatra mindenki egészségesnek és örökifjúnak érezhette magát.