Fogadj örökbe egy kórtermet!
Nincs megállás. A Piros Fehér Zöld Kampány megállíthatatlanul beindult.
 Az örökbe fogadók között már több multi is szerepel. A Tesco két kórterem felújítását vállalta magára. A munkálatok hamarosan elkezdődnek és a folyamatos adományoknak köszönhetően januárra egy egész kórházi szárnyat újít fel az alapítvány. Az együttműködési megállapodás első mérföldkőnek bizonyult. Egyre többen jelzik szándékukat, segíteni szeretnének és a jó ügy mellé állnak. Híres zenészek, a somogyi mentők és a katonák is az örökbe fogadás mellett döntöttek. Az Piros Fehér Zöld Alapítvány és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház egyre szorosabb és gyümölcsözőbb vállalkozásba kezdett, hogy a mosdósi részleg új köntösben az elvárásoknak megfelelő körülményeket biztosítson a kis betegek számára. A kórház páciensei olyan krónikus beteg gyerekek, akik a kezelések miatt kénytelenek a kórtermek közé szorítva élni mindennapjaikat. Az új munkálatok biztosítják, hogy a csöppségek részére élhetőbbek legyenek a tanulás és a gyermekkor mindennapjai.
 A Piros Fehér Zöld alapítvány és a Kaposi Mór Oktatókórház írásban is megerősítette együttműködési szándékát, amely jelen állapotban egyre szélesebb és szélesebb palettával dolgozik azon, hogy a már aláírt szerződést a támogatottság növekedése miatt kibővítsék. A Kórház családi napján vállalták a közös együttműködés további lépéseit. Most azokon a sor, akik segíteni akarnak. Toborzunk! Nem csak az anyagi segítség számít. Sokan a munkálatokban segítenek, javítanak, festenek és dekorálnak. Persze a kórházi sterilitást szem előtt kell tartani. A kórház főigazgatója Moizs Mariann és Szita János az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy, az együttműködést hosszú távra tervezik. A Gyermek rehabilitációs osztály felújítása az első cél. A következő, de nem másodlagos pedig, a krónikus beteg gyerekek kulturális és szabadidős programjainak támogatása. Biztos vagyok abban, hogy egy kellemesebb környezetben biztosítható a beteg gyerekek gyorsabb gyógyulásának elősegítése- mondja az alapítvány vezetője. Ennek érdekében az alapítvány szabadidős és kulturális programok szervezéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeinek biztosítását ajánlotta fel. A Kórház igényeit szem előtt tartva szeretnénk az iskolát is otthonosabbá és komfortosabbá tenni. Az adományok gyűjtése folyamatos. Nagy szükség van a tankönyvek és iskolaszerek mellett mesekönyvekre, játékokra és műszaki berendezésekre is. A megállapodási szerződésben azt is vállaltuk, hogy évente két alkalommal kulturális és szabadidős programokat szervezünk, mert ezekkel mind örömet szerezhetünk ezeknek a gyerekeknek. Ezeket szeretnénk, és úgy gondolom, meg is fogjuk valósítani. Segíts Te is! Fogadj örökbe egy kórtermet!

További képek >>